HeAy's natuurlijk in balans
Geneeskrachtige verzorging volgens Ayurvedisch principe

 

E-shop HeAy's natuurlijke verzorgingsproducten

HeAy's natuurlijke cosmetica gaat uit van de werkzame kracht van natuurlijke niet synthetische grondstoffen en 100% puur natuurlijke koudgeperste etherische oliën.

VATA ~ normaal tot droog

Vata bestaat uit lucht (vayu) & ether/ sfeer (akasha). Vata is als de wind, je kunt ze niet zien maar wel voelen en horen en is vergelijkbaar met een permanent stromende lucht. Stilstand is niet mogelijk noch gewenst. Vata is de meest overheersende dosha omdat zij zowel de Pitta als de Kapha kan aanwakkeren tot grotere activiteit. Het is de dosha die het snelst uit balans raakt. “Zolang de lucht (adem) beweegt, doet de geest dat ook. Zodra de lucht of adem wordt gecontroleerd of gestabiliseerd, wordt de geest stabiel." Prana-dhâtu is VATA in balans.

PITTA ~ normaal tot gevoelig

Pitta is de menselijke constitutie die opgebouwd is uit het elementen agni (vuur) en water. Het Pitta vuur is de kracht van de transformatie, de spijsvertering, de energetische kracht in het lichaam. De Pitta heeft een overvloed aan energie met de kenmerken: intens, heet, scherp en licht. Ze gedragen zich alsof ze de bazen van de wereld zijn. Agni-dhatu is Pitta in balans, de levensgenieter.

KAPHA ~ normaal tot vettig

Kapha bestaat uit water (jala) en aarde (prithvi) en staat dus voor structuur. Aarde staat voor stabiliteit en gedrag en water is de universele vormgever. Alles in de natuur wordt gevormd door water. Kapha houdt de andere dosha's binnen de grenzen en beheerst de structuur van het lichaam. Het is het principe dat de cellen bij elkaar houdt en de spieren, het vet, het bot en de zenuwen vormt. De primaire functie is bescherming. Ojas-dhatu is Kapha in balans.

Tri Dosha ~ voor iedereen

Tri Dosha producten zijn geschikt voor alle huidtypes. Een mooie gezonde huid is een indicatie van balans en gezondheid. Onze huid is een weerspiegeling van wat er van binnen gaande is. Als de panchamahabhuta in perfecte harmonie samenwerkt dan wordt dat gezondheid genoemd.