HeAy's Aveda Care 
Geneeskrachtige natuurlijke verzorging volgens Ayurveda

Shirodhara massage (90 min ~ 65 euro)

Bij de Shirodhara behandeling wordt er ná een full body Abhyanga massage, m.b.v. een speciale koperen pot een continue stroom warme olie op het hoofd gegoten. Hierdoor ontstaat er een specifieke druk en vibratie over het voorhoofd.  

Shirodhara is één van de effectiefste behandelingen tegen psychische klachten, stress, zenuwspanning en slaapstoornissen. Deze reinigingstherapie maakt oorspronkelijk deel uit van de Ayurvedische Pancha Karma behandeling, echter kan deze ook uitstekend op zichzelf staand uitgevoerd worden. Deze behandeling is vergelijkbaar met een zeer diepe meditatie en rusttoestand! 

Uitermate geschikt bij zenuwstelsel gerelateerde klachten zoals anxiety (extreme angst), stress, spanningen, zorgen, moeheid, slaapproblemen, geheugenverlies, slechte concentratie en hypertensie. Ook hoofdpijn en depressieve klachten zullen verminderen en  gemoedstoestand zal beter worden.  

Shirodhara reduceert met name een teveel aan VATA dosha, maar is ook geschikt voor Pitta dosha. Wanneer VATA uit balans is, wordt dit gekenmerkt door angst, onzekerheid, zorgen en een continue piekeren. PITTA uit balans zorgt voor woede, geïrriteerdheid en frustratie.